Van Heek Textiles

De band tussen Gijs Wortel en Van Heek Textiles 

De band tussen Gijs en Van Heek Textiles voert ons terug naar de jaren 70-80 van de vorige eeuw toen Gijs werkzaam was bij verschillende uitgaafbinders die destijds al boekbinderslinnen kochten bij Van Heek Scholco, de naam waaronder we toen bekend stonden. Sindsdien is de band altijd sterk gebleven, ook dankzij de voorliefde van Gijs voor textiele omslagmaterialen. Deze voorliefde wordt gedeeld door zijn vrouw Anneke die prachtige kunstwerken maakt van diverse materialen. 

Samen met Gijs hebben we aan prachtige projecten gewerkt. Zo ook voor KPN. Dit project was een uitdaging voor Gijs en ons door de vereiste positionering van de letters. Er werden verschillend gekleurde ketting- en inslagdraden gebruikt waardoor er 8 verschillende versies met elk een eigen kleurstelling ontstonden. Een prachtig resultaat waar Gijs nog steeds trots over vertelt. 

Ook toen Gijs verder ging in 1997 als eenmansbedrijf hebben we gezamenlijk mooie projecten tot stand gebracht. Naast projecten zoals ‘maak je eigen boek’ en de collectie van Grafisch Papier hebben we onze eigen editie ‘Mooi gedrukt op linnen’ in 3 talen uitgebracht. Hierin gaf Gijs een leidraad voor ontwerpers, uitgevers, drukkers en binders om tot optimale resultaten te komen op linnen met diverse druktechnieken. 

Gijs is in de loop van de tijd niet veel veranderd. Groot of klein project, Gijs gaat voor het maximaal haalbare, met oog voor detail en groot vakmanschap. Zijn werk is en blijft zijn passie. 

We danken hem voor zijn betrokkenheid in al die jaren en verheugen ons op alle nieuwe projecten die nog komen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...