IGEPA

Wij kennen Gijs als diegene die het vak boekbinden tot in de kleinste details beheerst en ook in staat is  de kennis op een begrijpelijke manier over te brengen.

Vol enthousiasme legt hij uit dat er eerst goed nagedacht dient te worden.

Toen ergens begin 2001 een besluit genomen moest worden om aan een nieuwe monstercollectie te beginnen, hebben wij zijn expertise ingewonnen. We kwamen elkaar tegen bij gelegenheden als de Best verzorgde boeken en via onderlinge contacten met binders, vormgevers en uitgevers.

De opdracht was om het hele assortiment op te nemen. Het idee was een collectie te creëren die geheel afweek  van de reeds bestaande collecties van onze collega’s in de markt. Het zoekcriterium was niet de papierkwaliteit, maar de kleur. Alles moest in  een boek – en waaiervorm.

Gijs maakte een dummy zodat  gecontroleerd kon worden hoe het in de hand lag en of het geheel ook werkbaar was. Zijn inbreng in het gehele proces was heel belangrijk omdat hij ook een kijk had op de uiteindelijke uitvoerbaarheid. De vouwwijze, de dikte van de waaiers tot de lengte van de schroef die het geheel bij elkaar moest  houden, maakte Gijs voor ons inzichtelijk.

Het is prettig om met Gijs te samen te werken.

Belangrijk is dat de kennis niet verloren gaat! We willen allemaal mooie producties maken en hebben daarbij de expertise keihard nodig. Elk proces is daarin belangrijk voor een overwogen keuze; vormgeving, binden en drukken, maar ook de (zorgvuldige) keuze van het papier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...