Alex de Vries

Schrijver Alex de Vries (1957) maakt van jongs af uitgaven van tijdschriften en boeken in eigen beheer. Dat begon in zijn middelbare schooltijd in Arnhem waar hij met drie vrienden in 1975-1976 het literaire tijdschrift In Foro samenstelde. In dat tijdschrift was de wisselwerking tussen literatuur en beeldende kunst een opvallend aspect. In 1979 richtte hij met Arjen Kok en Rob Smolders aan de Universiteit Utrecht het tweemaandelijkse tijdschrift over hedendaagse kunst Metropolis M. op. Na functies bij het Shaffy Theater in Amsterdam, de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem en de Academie voor Kunst en Vormgeving ’s-Hertogenbosch begon hij in 2001 met grafisch ontwerper Jan Willem den Hartog het bureau Stern / Den Hartog & De Vries. Zij maken boeken en andere publicaties voor kunstinstellingen en individuele kunstenaars. Voor boeken in eigen beheer hebben ze Uitgeverij De Zwaluw opgericht. Veel van de werkzaamheden van Alex de Vries – zowel in het kunstonderwijs als in het boekenvak – raken aan die van Gijs Wortel. Tijdens hun kennismakingsgesprek bleek dat veel kunstenaars, ontwerpers, vormgevers, drukkers, binders en uitgevers tot hun gezamenlijke kennissenkring behoren. Dat maakte het schrijven van het levensverhaal van Gijs Wortel voor Alex de Vries tot een feest der herkenning. Tegelijkertijd bleef er genoeg stof over om zich gezamenlijk te verwonderen en nieuwe inzichten op te doen over de specifieke kwaliteiten van het boekbinden. 

 

Alex de Vries – Uitgeverij De Zwaluw
Stern / Den Hartog & De Vries

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...