De band met Boekbinderij Brepols

Gijs Wortel en Boekbinderij Brepols zijn natuurlijk nauw verweven.
We behoren immers samen tot het mooie clubje van boekbinders.

Boekbinderij Brepols haakt graag vroeg in het ontwerpproces aan en denkt mee over bindwijzen, passend bij de wensen van de klant. Innovatie staat in onze binderij centraal als het gaat om uitstraling, creativiteit en beleving van boeken. Maar ook als het gaat om slim en efficiënt produceren. Brepols haalt meer efficiëntie uit het machinepark en durft grenzen van (on)mogelijkheden op te zoeken om creatieve oplossingen te realiseren.

Gijs is hierin de voorloper geweest, en eigenlijk nog steeds.
Veel van de door Gijs ontwikkelde boeken zijn inspiratie voor velen.
Uitgaves uit zijn hand zijn gestoeld op zijn uitmuntende kennis, ervaring en passie.

In het verleden is er tussen beide partijen regelmatig contact geweest over uiteenlopende zaken; Denk aan ‘Papier Hier’ in het Maagdenhuis in Amsterdam, een papiermanifestatie, waarbij we op uitnodiging van Gijs ons plekje als ‘exposant’ verkregen en een paar jaar later, het onderzoek bij Hexspoor over de investeringen voor een uitbreiding naar hardcovers.

Tot 2 jaar geleden heeft Gijs les gegeven over afwerking op het Plantin Instituut voor Typografie, gevestigd in het Museum Plantin-Moretus in Antwerpen. Op voordracht van Gijs heeft Brepols het stokje over mogen nemen van Gijs. We zijn er trots op om hierbij in zijn voetsporen te mogen treden.